„დამიჯერეთ, ასეთი გემრიელი ლობიო არასდროს გამიკეთებია“ – საუკეთესო რეცეპტი მკითხველისაგან

ინგრედიენტები

ლობიო

მეგრული მწვანე აჯიკა – 2.00 სკ

ლობიოს საკმაზი – 1.00 სკ

მარილი

ახალი ნიორის ფოთოლი

ახალი პიტნა

შავი პილპილი – 1.00 სკ

რეჰანი – 1.00 სკ

ქონდარი – 1.00 სკ

ქინძი – 1.00 კონა

ოხრახუში – 1.00 კონა

ნიახური – 1.00 კონა

ხახვი

ნიორი

დაფნის ფოთოლი – 1.00 ცალი

წიწაკა – 1.00 ცალი

მომზადების წესი

ლობიო წინა დღესგაასუფთავეთ, გარეცხეთ და დაალბეთ. დილით წყალი გამოუცვალეთ და მოხარშეთ კარგად, წვენი სულ უნდა ჩაიშროს და გაუსქელდეს,მაშინ არის ლობიო მოხარშული. თავიდანვე დაუმატეთ ერთი მთლიანი წიწაკა, დაფნა, ნიორი წვრილად დაჭრილიგემოვნებით და ისე მოხარშეთ.

მოდაღეთ ზეთში ხახვი, ოქროსფრად რომ შეიბრაწებადაუმატეთ: ნიახური, ოხრახუში, ქინძი, ქონდარი, რეჰანი, შავი პილპილი, ახალი პიტნა, ახალი ნიორის ფოთლები, მარილი, ლობიოს საკმაზი. სულ ბოლოსმეგრული მწვანე აჯიკა. კარგად ამოურიეთ და გამორთეთ. გამოდის სასწაული.

მეგრული მწვანე აჯიკის რეცეპტი იხილეთ აქ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *