ტარტალეტკების რეცეპტი მკითხველისაგან – ძველებური გემო, რომელიც ყველას გვენატრება

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები მოხარშული ბეზესთვის

  • ვანილი
  • მწიკვი ლიმონმჟავა
  • შაქარი – 200.00 გრ
  • მწიკვი მარილი
  • კვერცხის ცილა – 4.00 ცალი

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • ფქვილი – 3.00 ჭიქა
  • სოდა ძმრით – 1.00 ჩკ
  • კარაქი ან მარგარინი – 250.00 გრ
  • შაქარი – 4.00 ს/კ
  • ვანილი
  • მწიკვი მარილი
  • კვერცხის გული – 3.00 ცალი

მომზადების წესი

გათქვიფეთ კვერცხის გული მარილთან, ვანილთან და შაქართან ერთად, კარგად შეურიეთ რბილი კარაქი,სოდა- ძმარი და შეაზილეთ ფქვილი, გაახვიეთ სამზარეულოს ცელოფანში და შედეთ მაცივარში, 1 საათით. შემდეგ გააბრტყელეთ, ამოჭერით ჭიქით და ჩააკარით ფორმებში, დაჩხვლიტეთ ჩანგლით. ფორმას ცხიმი არ უნდა, მარტივად გადმოიტანთ. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 180 გრადუსზე, ზედა-ქვედა წვით. 15-20 წუთი დაგჭირდებათ.

ცილა ჩაასხით ცეცხლგამძლე თასში, დაამატეთ მარილი, შაქარი და დადგით ორთქლზე (თასი არ უნდა ეხებოდეს წყალს). თქვიფეთ 7-10 წუთით, სანამ შაქარი არ გალღვება და მიიღებთ მყარ ბეზეს, დაამატეთ ლიმონმჟავა, შემდეგ გადმოდგით დაისევ თქვიფეთ, დაახლოებით 7-10 წუთით, ბეზეს შეციებამდე უნდა იყოს მყარი.

ტარტალეტკებზე გადაანაწილეთ სასურველი ჯემი, სასურველია მომჟაო იყოს. მოასკუპეთ ბეზე და გემრიელად მიირთით.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *