ინგრედიენტები
ინგრედიენტები მოხარშული ბეზესთვის
- ვანილი
- მწიკვი ლიმონმჟავა
- შაქარი – 200.00 გრ
- მწიკვი მარილი
- კვერცხის ცილა – 4.00 ცალი
ინგრედიენტები ცომისთვის
- ფქვილი – 3.00 ჭიქა
- სოდა ძმრით – 1.00 ჩკ
- კარაქი ან მარგარინი – 250.00 გრ
- შაქარი – 4.00 ს/კ
- ვანილი
- მწიკვი მარილი
- კვერცხის გული – 3.00 ცალი
მომზადების წესი
გათქვიფეთ კვერცხის გული მარილთან, ვანილთან და შაქართან ერთად, კარგად შეურიეთ რბილი კარაქი,სოდა- ძმარი და შეაზილეთ ფქვილი, გაახვიეთ სამზარეულოს ცელოფანში და შედეთ მაცივარში, 1 საათით. შემდეგ გააბრტყელეთ, ამოჭერით ჭიქით და ჩააკარით ფორმებში, დაჩხვლიტეთ ჩანგლით. ფორმას ცხიმი არ უნდა, მარტივად გადმოიტანთ. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 180 გრადუსზე, ზედა-ქვედა წვით. 15-20 წუთი დაგჭირდებათ.
ცილა ჩაასხით ცეცხლგამძლე თასში, დაამატეთ მარილი, შაქარი და დადგით ორთქლზე (თასი არ უნდა ეხებოდეს წყალს). თქვიფეთ 7-10 წუთით, სანამ შაქარი არ გალღვება და მიიღებთ მყარ ბეზეს, დაამატეთ ლიმონმჟავა, შემდეგ გადმოდგით დაისევ თქვიფეთ, დაახლოებით 7-10 წუთით, ბეზეს შეციებამდე უნდა იყოს მყარი.
ტარტალეტკებზე გადაანაწილეთ სასურველი ჯემი, სასურველია მომჟაო იყოს. მოასკუპეთ ბეზე და გემრიელად მიირთით.