სანამ ციტრუსის სეზონია, მოამზადეთ ეს ლიმონის კექსი და გააოცეთ ოჯახის წევრები

ინგრედიენტები

  • შაქრის პუდრა
  • მწიკვი მარილი
  • გამაფხვიერებელი – 16.00 გრ
  • ფქვილი – 350.00 გრ
  • ლიმონი – 1.00 ცალი
  • მაწონი – 200.00 გრ
  • ზეთი – 200.00 მლ
  • შაქარი – 300.00 გრ
  • კვერცხი – 3.00 ცალი

მომზადების წესი

კვერცხიდა შაქრიკარგად გათქვეფით მარილთან ერად. წვრილ ნაკადად ჩაამატეთ ზეთი, შემდეგ მაწონი.

ლიმონი კარგად გარეცხეთ. შემოახეხეთ ცედრა წვრილი სახეხით და ჩაამატეთ ცომში, შემდეგ შემოაცალეთ კანი ლიმონს, დააბლენდერეთ, კურკები არ შეგყვეთდა ჩაამატეთ ეს მასაც ცომში.

დაამატეთ გაცრილი ფქვილიდა ბოლოს გამაფხვიერებელი. ფქვილი მოურიეთ ფრთხილად, ხის ან სილიკონის კოვზით.

კექსის ფორმას წაუსვით ზეთი კარგად, მოაყარეთ გარშემო ცოტა ფქვილიდა მოათავსეთ ცომი ცივ ფორმაში.

ღუმელი წინასწარ გაახურეთ 170 გრადუსზე და შემდეგ გამოაცხვეთ.კექსის ცხობის დრო 40-45 წუთია, თუმცა ღუმელს გააჩნია.

მზაობაშეამოწმეთ ხის ჩხირით. თუ არა არისმზად და თავი მოებრაწა გადააფარეთ ალუმინის ქაღალდი.

გამომცხვარი კექსი გადმოიტანეთფორმიდან, სულ ოდნავ შეაგრილეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

ფერის სიმკვეთრისთვის დამატებულია ყვითელი საკონდიტრო ფერი.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *