ნგრედიენტები
ქინძი
ზაფრანა – 1.00 ჩკ
ნიორი – 2.00 კბილი
ნიგოზი – 1.5 ჭიქა
პომიდორი – 4 ცალი
ხახვი – 4.00 თავი
მომზადების წესი
ზომიერი სიმსუქნის ქათამი დაჭერით და თავადხურულ ქვაბში მოშუშეთ ხახვთან ერთად, დაასხით ადუღებული
წყალი და ხარშეთ მომზადებამდე. ჩაახარშეთ კანგაცლილი, წვრილად დაჭრილი პომიდორი. დანაყილი ნიგოზი,
ნიორი, ხმელი და რამდენიმე ძირი ახალი ქინძი, წიწაკა, ზაფრანა მოათავსეთ პატარა თასზე, დაუმატეთ ცოტაოდენი ბულიონი და
კარგად გაგლისეთ,შემდეგ ჩაასხით ქვაბში და აადუღეთ.