ინგრედიენტები
ფქვილი – 8 ჭიქა
მარგარინი – 2 ცალი
მაწონი – 500 გ
სოდა – 1 ჩკ
ფქვილი – 2 ჭიქა
შაქარი – 2 ჭიქა
კარაქი – 200 გ
ვანილი
კვერცხის გული
მომზადების წესი
ავიღოთ 8 ჭიქა ფქვილი (200 გრამიანი), 2 ცალი მარგარინი და გავაფხვიეროთ კარგად, დავუმატოთ 500 გრ მაწონი (1 ჩკ სოდით). მოვზილოთ რბილი ცომი. მოვათავსოთ 2 სთ. მაცივარში.
გულსართი: 2 ჭიქა ფქვილი და 2 ჭიქა შაქარი შევურიოთ, დავამატოთ ვანილი და 200 გრ. კარაქი. ვაცხობთ 220 გრადუსზე. თავზე მოვუსვათ კვერცხის გული და არაჟანი და ქადებიც მზადაა.