სახლურს ვერაფერი ჯობს“ – „კარალევსკი“ ნამცხვრის რეცეპტი მკითხველისგან“

რეცეპტი: მარინე ბერიძე

ინგრედიენტები

  • კარაქი – 600 გ
  • კვერცხი – 3 ცალი
  • მაწონი – 1 ჭიქა
  • რძე – 1 ლიტრი
  • შაქარი – 4 ჭიქა
  • კაკაო
  • ფქვილი
  • სოდა
  • რძე – 1 ლ
  • შაქარი – 2 ჭიქა
  • ფქვილი – 1.5 ჭიქა
  • კარაქი – 300 გ

მომზადების წესი

300 გრ. რბილი კარაქი კარგად ამოვიყვანოთ. შევურიოთ 2 ჭ. შაქარი, 3 ც. კვერცხი, 1 ჭ. მაწონი 1ჩ/კ სოდა 1 ს/კ ძმრით და 3.5 ჭ. ფქვილი. ეს ცომი გავყოთ სამ ნაწილად. ერთი თეთრი ფენა გამოვაცხოთ ცალკე, დანარჩენ 2 ნაწილს შევურიოთ 3 ს/კ კაკაო და ცალ-ცალკე გამოვაცხოთ. მასა უნდა დავასხათ ცივ ცხიმმოსმულ ყალიბში (ჟაროვნია) და ფქვილიანი ხელით გავიყვანოთ. ცოტა რთულია მაგრამ გადის კარგად. გამოვაცხოთ ცხელ ჰაერღუმელში. მე გაზის ღუმელი მაქვს და 80° ზე გამოვაცხვე. ელექტროღუმელს უნდა 100°. ფენები გამოშრეს მაგრამ არ გახმეს.

კრემის მომზადება:

1 ლ. რძე, 2 ჭ. შაქარი და 1.5ჭ. ფქვილი ავურიოთ, მოვადუღოთ ფაფა და გავაცივოთ.ამივიყვანოთ 300 გრ. კარაქთან

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *