რეცეპტი: თამო მეფიშვილი
ჩვენი მკითხველების რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ჯგუფში.
ინგრედიენტები
ბრინჯი – 500 გ
წყალი – 1 ლ
კარაქი – 150 გ
შაქარი – 200 გ
მარილი – 0.5 ჩკ
ვანილი – 2 ც
მომზადების წესი
ბრინჯი გავრეცხოთ, ცალკე ქვაბში ჩავასხათ წყალი, დავდგათ ცეცხლზე, დავუმატოთ 1 ც ფორთოხლის ცედრა, ასევე კარაქი, შაქარი და მარილი, კარგად გაიხსნება წყალში, შაქარი და კარაქი, დავუმატოთ ბრინჯი და ქვაბს თავსახური დავაფაროთ. ვშუშოთ ნელ ცეცხლზე, სანამ წყალს არ დაიშრობს, დაახლოებით 35-40 წთ საკმარისი იქნება, ბოლოს ვამატებთ ქიშმიშს და ჩირეულს (წინასწარ ვალბობთ ცხელ წყალში 15 წთ, გავამშრალებთ და ვუმატებთ).
ძალიან გემრიელია!