იმის გემო აქვს, ბავშვობაში რომ 20 თეთრიანი ბულკები იყო – იდეალური ცომი ფუნთუშებისთვის

ძალიან მსუბუქი, ნაზი და ჰაეროვანი ცომის რეცეპტი ფუნთუშებისთვის.

ინგრედიენტები

კვერცხი – 1 ც

კარაქი – 100 გ

საფუარი – 1 სკ

შაქარი – 250 გ

რძე – 500 მლ

ფქვილი – 1 კგ

მომზადების წესი

თბილ რძეს დაამატეთ გამდნარი კარაქი. შეურიეთ საფუარი, შაქარი და ცოტა მარილი. მოურიეთ კოვზით, სანამ კარგად არ გაიხსნება. დაამატეთ კვერცხი. გაცერით ფქვილი და ნაწილ-ნაწილ შეურიეთ რძიან მასას. მოზელვის შემდეგ ცომს თავზე დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 40-60 წუთი. ამოფუებული ცომი ხელახლა ჩაზილეთ და კვლავ ადროვეთ ამოფუება. შემდეგ გადმოიღეთ ფქვილიან მაგიდაზე, გადაზილეთ და დაყავით ულუფებად. დაალაგეთ ცეცხლგამძლე ფორმაში, დააფარეთ თავზე და დატოვეთ 10-15 წუთი. შემდეგ გადაუსვით კვერცხის გული და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში . ცომს შეგიძლიათ ნებისმიერი სასურველი ტკბილი გულსართი ჩაუდოთ: ხილი, ჯემი, ხაჭო, შაქრიანი დარიჩინი და ა.შ. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *