ინგრედიენტები
- რძე – 2.00 სკ
- კვერცხის გული – 1.00 ცალი
ინგრედიენტები შიგთავსისთვის
- კვერცხის ცილა – 3.00 ცალი
- შაქარი – 200.00 გრ
- ნიგოზი – 200.00 გრ
ინგრედიენტები ცომისთვის
- ვანილი – 1.00 ცალი
- კვერცხის გული – 3.00 ცალი
- სოდა – 1.00 ჩკ
- მაწონი ან არაჟანი – 200.00 გრ
- კარაქი ან მარგარინი – 200.00 გრ
- ფქვილი – 500.00 გრ
მომზადების წესი
ფქვილი და კარაქი გააფხვიერეთ, დაუმატეთ მაწონი, სოდა, ასევე კვერცხის გული და ვანილი, ცომი უნდა იყოს ელასტიური, შემდეგ დააყოვნეთ მაცივარში 2 საათით.
მოამზადეთ შიგთავსი:
ნიგოზი დააბლენდერეთ, დაუმატეთ შაქარი და კვერცხის ცილა. მასა გაყავით 2 ნაწილად, გააბრტყელეთ მასის ერთი ნაწილი, გადაანაწილეთ გულსართი და დაჭერით სამკუთხედებად, გადაახვიეთ.
გადაიტანეთ ფორმაზე, ზემოდან წაუსვით კვერცხის გული, რძე. გამოაცხვეთ 170-180°ზე, დაახლოებით, 20 – 25 წუთით.