ინგრედიენტები
- ორაგული
- დაფნის ფოთოლი
- ხახვი
- ძმარი – 0.5 ჭ
- წყალი – 1.5 ჭ
- გატარებული ნიგოზი – 1 ჭ
- ქინძი
- ნიორი – 3 კბ
- დაღერღილი წიწაკა
მომზადების წესიორაგული დავჭერი, გავსუფთავე და გავრეცხე. მოვხარშე მარილიან წყალში, რომელსაც დავუმატე დაფნის ფოთოლი, ხახვი, შავი პილპილის მარცვლები, ბახარი. ვხარშე ადუღებიდან 8 წუთის განმავლობაში.სოუსისთვის დაგჭირდებათ ნახევარი ჭიქა ძმარი, 1.5ჭ წყალი, 1ჭ გატარებული ნიგოზი, 3-4 კბილი დანაყილი ნიორი, პატარა კონა ქინძი, 1პატარა თავი ხახვი, დაღერღილი წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.