„აი, ეს რეცეპტია, რითაც ვაცხობდით წლების წინ, საუკეთესოა!“ – ნაპოლეონი მკითხველისგან

ინგრედიენტები

  • თბილი წყალი – 2 ჭიქა
  • შაქარი – 1 ჭ
  • ძმარი – 1 ჩკ
  • არაყი – 1 ჩკ
  • ლიმონმჟავა
  • მარილი
  • კვერცხის გული
  • ფქვილი – 6 ჭიქა
  • ზეთი – 1 ჩკ
  • მარგარინი – 500 გ
  • ფქვილი – 10 სკ
  • შაქარი – 2.5 ჭიქა
  • რძე – 5 ჭიქა

ვანილი

კარაქი – 250 გ

მომზადების წესი

მოვზილოთ ცომი და გავყოთ 2 ნაწილად. მარგარინის 1 შეკვრა (250 გ) გავყოთ სამ ნაწილად. გავაბრტყელოთ ერთი ნაწილი და წავუსვათ მარგარინის 1 /3, გადავკეცოთ კონვერტისებურად, დავაფაროთ ცელოფანი და შევდგათ საყინულეში 20-25 წუთით.

შემდეგ წავუსვათ ისევ მარგარინი და ისევ საყინულეში, მესამედაც დარჩენილი მარგარინი წავუსვათ და შევდგათ საყინულეში. ანალოგიურად დავამუშაოთ მეორე ცომის გუნდა.

გამოვაცხოთ 3 დიდი და ერთი პატარა ფენა და დავკრემოთ.

მოხარშული კრემი: ფქვილს დავუმატოთ შაქარი, 3 ჭიქა რძე, კარგად გავხსნათ, შემდეგ კიდევ – 2 ჭიქა რძე. ნელ ცეცხლზე მუდმივი მორევით მივიყვანოთ შესქელებამდე. ვადუღოთ 2 წთ და გადმოვდგათ. ცალკე ავთქვიოთ კარაქი და გაგრილებულ ფაფას შევათქვიფოთ, დავამატოთ ვანილი.

გემრიელად მიირთვით!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *