რეცეპტი: ლელა ჩაჩანიძე, ფოტოები: მაია ჯანელიძე
ინგრედიენტები
მოხარშული შესქელებული რძე – 2 ც
კვერცხი – 5 ც
შაქარი – 400 გრ
თაფლი – 4 ს.კ.
სოდა – 2 ჩ.კ.
ძმარი
ვანილი
ნიგოზი – 1 ჭიქა
ფქვილი – 5 ჭიქა
კარაქი – 200 გრ
მომზადების წესი
კვერცხით გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი, შევურიოთ 4 სუფრის კოვზი თაფლი, 2 ჩაის კოვზ სოდას დავუმატოთ ძმარი და დავამატოთ ვანილიც. კარგად ავთქვიფოთ. შევურიოთ ფქვილი და დაჭრილი ან გატარებული ნიგოზი. ცომი გამოდის დასასხმელი, გაყავით 3 დიდ და 1 პატარა ნაწილად, პატარა ნაწილი გამოიყენეთ ზემოდან მოსაყრელად.
კრემისთვის, ოთახის ტემპერატურაზე გამდნარ კარაქს შეურიეთ მოხარშული შესქელებული რძე და ნიგოზი.