ყველაზე მარტივი და სწრაფი „მედოვიკი“ ტაფაზე – მხოლოდ 30 წთ დაგჭირდებათ

ინგრედიენტები

  • არაჟანი 20% – 200.00 გ
  • მოხარშული შედედებული რძე – 150.00 გ

კრემი

  • ფქვილი – 3.00 ჭიქა
  • სოდა – 1.00 ჩკ
  • მწიკვი მარილი
  • თაფლი – 100.00 გ
  • კვერცხი – 2.00 ც
  • კარაქი – 30.00 გ

მომზადების წესი

ქვაბში მოათავსეთ კარაქი, თაფლი, კვერცხი და მწიკვი მარილი. დადგით ორთქლის აბაზანაზე და მოურიეთ. ყველაფერი რომ გადნება, დაუმატეთ სოდა და კვლავ ამოურიეთ. რამდენიმე წუთში დაუმატეთ 1 ჭიქა ფქვილი. ერთგვაროვან მასას რომ მიიღებთ,გადმოდგით ორთქლის აბაზანიდან და დარჩენილი ფქვილიც დაუმატეთ (უმჯობესია, თუ ეტაპობრივად დაუმატებთ, უნდა მიიღოთ ნაზი ცომი, რომელიც ხელებზე არ მოგეკრობათ).

მიღებული ცომი გაყავით 8 ნაწილად, გააბრტყელეთ და გამოაცხვეთ გახურებულტაფაზე ორივე მხრიდან 1-2 წუთის განმავლობაში.

კრემის მოსამზადებლად ერთმანეთს შეურიეთ მოხარშული შედედებული რძე და არაჟანი. კრემი გადაანაწილეთ ყველა ფირფიტაზე და შედგით ნამცხვარი მაცივარში 2 საათით.

შეგიძლიათ მორთოთ გამდნარი შოკოლადით. გემრიელად მიირთვით!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *