ინგრედიენტები
- ვანილი
- ძმარი – 1.00 ს/კ
- სოდა – 1.00 ჩ/კ
- ფქვილი – 5.00 ჩ/ჭ
- შესქელებული რძე – 1.00 ქილა
- კარაქი – 300.00 გ
- თაფლი – 3.00 ს/კ
- შაქრის ფხვნილი
- კვერცხი – 3.00 ცალი
მომზადების წესი
3 კვერცხისა და ჭიქანახევარი შაქრის ფხვნილისგან გავაკეთოთ გოგლიმოგლი, დავამატოთ 3 ს.კ თაფლი, 3 ს.კ გამდნარი კარაქი, სოდა(ძმარში გახსნილი), 3 ჩ.ჭ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. წინასწარ ავადუღოთ წყალი, შიგ ჩავდგათ ქვაბი, რომელშიც ზემოაღნუშნული მასაა მოთავსებული და გავაჩეროთ 10 წუთით. (ცომი უნდა იყოს წებოვანი). შემდეგ გადმოვიღოთ ფქვილმოყრილ ფიცარზე. კარგად გადავზილოთ და გავყოთ 8 ნაწილად. თითოეული ნაწილი ცომისა უნდა გამოვაცხოთ ცალ ცალკე. წავუსვათ კრემი ყველა ფენას, დავალაგოთ ერთმანეთზე, ბოლო ფენასაც წავუსვათ კრემი და მოვაყაროთ დაფხვნილი შემოჭრილი ნაპირები.
კრემისთვის 300 გრ კარაქი კარგად გავთქვფიოთ გათეთრებამდე, დავუმატოთ 1 ქილა შესქელებული რძე და ვანილი.
გემრიელად მიირთვით!