ნამცხვარი, რომელსაც ბევრი ითხოვდა – დაუვიწყარი „ანიუტა“ თამო მეფიშვილის რეცეპტით

ინგრედიენტები

  • არაჟანი – 260.00 გრ
  • ვანილი – 1.00 ცალი
  • მოუხარშავი შესქელებული რძე – 1.00 ქილა
  • კარაქი – 200.00 გრ

კარაქი – 100.00 გრ

ფქვილი – 400.00 გრ

კაკაო – 30.00 გრ

სოდა – 1.00 ჩკ

არაჟანი – 200.00 გრ

შაქარი – 250.00 გრ

მომზადების წესი

ათქვიფეთოთახის ტემპერატურის კარაქი და შაქარი, დაუმატეთ არაჟანს დამატებული სოდა,შემდეგ კი ფქვილი, მასა გაყავითშუაზე,მასის ერთ ნაწილს დაუმატეთ კაკაო.

გაყავით 4 ან 5 ნაწილად, ცხვება 180-ზე, 8-10 წუთი.

კრემის მომზადება: კარაქი ათქვიფეთ, დაუმატეთ შესქელებული რძე, შემდეგ არაჟანი და ბოლოს ვანილი. ფირფიტები დაკრემეთ.

მინანქრის მომზადება: ქვაბში მოათავსეთ კაკაო, შაქარი და რძე,ადუღების შემდეგგადმოდგით ცეცხლიდან, დაამატეთ ცხელ მასაში კარაქი და ბოლოს შოკოლადი. გადაანაწილეთ ნამცხვარზე და გემრიელად მიირთვით.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *