ინგრედიენტები
- არაჟანი – 260.00 გრ
- ვანილი – 1.00 ცალი
- მოუხარშავი შესქელებული რძე – 1.00 ქილა
- კარაქი – 200.00 გრ
ფქვილი – 400.00 გრ
კაკაო – 30.00 გრ
სოდა – 1.00 ჩკ
არაჟანი – 200.00 გრ
შაქარი – 250.00 გრ
მომზადების წესი
ათქვიფეთოთახის ტემპერატურის კარაქი და შაქარი, დაუმატეთ არაჟანს დამატებული სოდა,შემდეგ კი ფქვილი, მასა გაყავითშუაზე,მასის ერთ ნაწილს დაუმატეთ კაკაო.
გაყავით 4 ან 5 ნაწილად, ცხვება 180-ზე, 8-10 წუთი.
კრემის მომზადება: კარაქი ათქვიფეთ, დაუმატეთ შესქელებული რძე, შემდეგ არაჟანი და ბოლოს ვანილი. ფირფიტები დაკრემეთ.
მინანქრის მომზადება: ქვაბში მოათავსეთ კაკაო, შაქარი და რძე,ადუღების შემდეგგადმოდგით ცეცხლიდან, დაამატეთ ცხელ მასაში კარაქი და ბოლოს შოკოლადი. გადაანაწილეთ ნამცხვარზე და გემრიელად მიირთვით.