„ასეთი ოჯახური ჯერ გასინჯული არ გექნებათ“ – საოცრად გემრიელი ოჯახურის რეცეპტი მკითხველისგან

რეცეპტი: ელენე გოგილაშვილი

ინგრედიენტები

ხახვი

ღორის ხორცი – 300 გ

ბარკალი – 2 ცალი

ღვინო – 200 გ

მარილი – 1 ჩკ

პაპრიკა – 1 სკ

კარტოფილი – 1 კგ

მომზადების წესი

300 გრამი ღორის ხორცი და 2 ცალი ბარკალი დავჭერი და კარგად გარეცხვის შემდეგ 2 საათით დავამარინადე 200 გრამ ღვინოში,1 ჩაის კოვზ მარილსა და 1 სადილის კოვზ პაპრიკაში,შემდეგ წვენი გადავწურე და კარგად დავბრაწე ტაფაში საჭირო რაოდენობის ზეთში, შემდეგ გადმოვიღე ცალკე თასში. იგივე ტაფაში შევწვი მრგვლად დაჭრილი 1 კილო კარტოფილი და გემოვნებით დავამატე მარილი და შავი პილპილი. უკვე შემწვარს კი შევურიე ხორცები,ხის კოვზით კარგად ამოვურიე და ზემოდან მოვაყარე ალყად დაჭრილი ხახვი.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *