ვაშლის ნამცხარი ბეზეთი და ლიმონით

ინგრედიენტები

კვერცხი – 4 ცალი

1 ლიმონის ცედრა

სოდა – 1 ჩ.კ

კარაქი – 200 გ

ფქვილი – 1.5 ჭიქა

ვაშლი – 600 გ

შაქარი – 1.5 ჭიქა

მომზადების წესი

4 კვერცხის გულს დავამატოთ შაქრის ნახევარი. ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, დავუმატოთ დარბილებული კარაქი, მაწონი, სოდა, ვანილი, ფქვილი და დავასხათ საშუალო ზომის ცხიმწასმულ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200 გადუსზე. ცილას დავუმატოთ დარჩენილი შაქარი და ლიმონის ცედრა. გავაკეთოთ მკვრივი ბეზე.ცალკე მოვამზადოთ ვაშლის პიურე. გათლილ და დაჭრილ ვაშლს დავაყაროთ ცოტა შაქარი და ვშუშოთ ცეცხლზე.გამომცხვარ ბისკვიტს წავუსვათ შეგრილებული ვაშლის პიურე, შემდეგ გავანაწილოთ ბეზე და შევაბრუნოთ ღუმელში 180-200 გრადუსზე. როგორც კი ბეზე იცვლის ფერს ნამცხვარი მზადაა. ზემოდან შეგვიძლია მოვასხათ შოკოლადის მინანქარი.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *