ნამცხვარი ,,სნიკერსი” – კლასიკური, უძველესი რეცეპტი!
ინგრედიენტები
კრემი:
მინანქარი
ქიშმიში და ნიგოზი (თხილი, ნუში)
ვანილი – 1.00 ცალი
თაფლი – 2.00 ს/კ
შესქელებული რძე – 1.00 ცალი
მარგარინი – 300.00 გ
ბეზე:
ვანილი
შაქარი – 2.00 ჭიქა
კვერცხის ცილა – 10.00 ცალი
ფირფიტები:
ფქვილი – 5.00 ჭიქა
ვანილი
მარილი
სოდა ძმრით – 1.00 ს/კ
გამდნარი მარგარინი – 300.00 გ
შაქარი – 2.00 ჭიქა
კვერცხის გული – 10.00 ცალი
მომზადების წესი
კვერცხის გული და შაქარი კარგად ამოვიყვანოთ, დავუმატოთ გამდნარი მარგარინი, სოდა ძმრით, მწიკვი მარილი,ვანილი და 5 ჭქა ფქვილი. ცომი ვზილოთ კარგად და გავოყოთ 3 ნაწილად. ცხიმწასმულ თუნუქის ფიქფიტაზე გავწელოთ ცომი, დავასხათ ბეზე და გამოვაცხოთ. ასევე ცხვება დარჩენილი 2 ფენაც.
ბეზე:
კვერცხის ცილა ამოვიყვანოთ შაქართან ერთად, დავუმატოთ ვანილი და გავყოთ 3 ნაწილად.
კრემი:
მარგარინი ამოვიყვანოთ შესქელებულ რძესთან ერთად , დავუმატოთ თაფლი,ვანილი, წავუსვათ ფენებს და მოვრთოთ ქიშმიშით,ნიგოზითა (ან თხილი) და მინანქარით.
გემრიელად მიირთვით!