ინგრედიენტები
- ქიშმიში – 1 ჭიქა
- თხილი ან ნიგოზი – 1 ჭიქა
- ფქვილი – 4 ჭიქა
- შაქარი – 2 ჭიქა
- მარილი – 0.25 ჩკ
- ვანილი – 2 შეკვრა
- სოდა – 1 ჩკ
- მაწონი – 1 ჭიქა
- მარგარინი – 400 გრ
- კვერცხი – 5 ცალი
მომზადების წესი
1. 400 გრ მარგარინი ათქვიფეთ მიქსერით, ჩაამატეთ 4 კვერცხის გული, 1 ჭიქა მაწონი+ 1 ჩკ სოდა, ვანილი, მარილი და 400 გრ ფქვილი. შედგით ცომი მაცივარში 1 სთ. 2. გულსართი: ამოიყვანეთ 5 კვერცხის ცილა, ნელ-ნელა ჩააყარეთ 2 ჭიქა შაქარი, ვანილი, 1 ჭიქა დაჭრილი თხილი და 1 ჭიქა ქიშმიში. 3. მომზადება: გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან, გაყავით 3 ნაწილად და გააბრტყელეთ. ჩააფინეთ პირველი ფენა ცხიმმოსმულ ჟარონაზე, ზემოდან წაუსვით მომზადებული ბეზეს ნახევარი, დააფინეთ მეორე ფენა და გაიმეორეთ იგივე. ბოლო ფენას წაუსვით რძეში გათქვეფილი კვერცხი, ჩაჭერით რომბისებურად და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.