ინგრედიენტები
ფქვილი – 3 ჭიქა
მაიონეზი – 100 გ
საფუარი – 1 სკ
შაქარი – 1 ჩკ
მარილი – 0.5 ჩკ
ზეთი – 2 სკ
მომზადების წესი
საფუარი, შაქარი, 1 ს.კ. ფქვილი შევურიოთ 1/2 ჭიქა თბილ წყალს და 10 წუთი ვადროვოთ. ფქვილი გავცრათ, დავამატოთ მარილი, მაიონეზი, საფუვრიანი წყალი და იმდენი თბილი რძე, რომ რბილი ცომი მივიღოთ (დაახლოებით 1 ჭ). მოვზილოთ ცომი, ბოლოს დავამატოთ ზეთი და კიდევ გადავზილოთ. დავდგათ სითბოში ასაფუებლად. ამ ცომიდან გამოდის ორი დიდი ხაჭაპური.