ინგრედიენტები
კვერცხის ცილა – 1.00 ცალი
მწიკვი მარილი
ვანილი – 1.00 ცალი
თაფლი – 1.00 სკ
წყალი – 4.00 სკ
შაქარი – 250.00 გრ
მომზადების წესი
გარჩეული მზესუმზურა დაყარეთ ტაფაზე და მოხალეთნელ ცეცხლზე, მოხალვის შემდეგ გააცივეთ და ჩაყარეთბლენდერში, ეტაპობრივად დააბლენდერეთ და დაუმატეთთაფლი, მასა იქცევა კრემივით.
გადაიტანეთ თასშიდაბლენდერებული მზესუმზირა დამოადუღეთ სიროფი:
ქვაბში მოათავსეთშაქარიდა წყალი, არ მოურიოთ.დუღილს რომ დაიწყებს, დაიწყეთ ცილის ათქვეფა, მარილი დანის წვერით დაუმატეთ ცილას.
თუ თერმომეტრი გაქვთ, სიროფის დუღილის ტემპერატურა უნდა იყოს 120 გრადუსი. ამ შემთხვევაშიმზადაა, თუ არ გაქვთ, ჯამით დაიდგით წყალი, ჩააწვეთეთ რამოდენიმე წვეთი, თუ დაკრისტალდა – მზადაა.
ცხელ სიროფს დაუმატეთ ათქვეფილი ცილა, მასა გაორმაგდება და შემდეგ დაუმატეთ ვანილი.
თუ ბეზე გაწყალდა, სიროფს მოდუღება აკლია.
ბეზეს კრემსშეურიეთ დაბლენდერებული მზესუმზირა. გადაიტანეთ თასში.სანამ გადაიტანთ, ფორმას ან ქაღალდი ჩაუფინეთ, ან საკონდიტრო პარკი. მაცივარში მოათავსეთ 10 საათის განმავლობაში, მასა გამყარდება.დაჭერით თავისუფლად, სასურველი ზომის ნაჭრებად, უგემრიელესი გამოდის.