ინგრედიენტები
- ლიმონი
- წყალი – 150.00 მლ
- შაქარი – 2.00 კგ
- კივი – 1.50 კგ
მომზადების წესი
ლიმონს დავასხათ მდუღარე წყალი და გავაჩეროთ 10 წუთით. ეს იმისთვისაა, რომ კანისგან სიმწარე გამოვიდეს.
გავფცქვნათ კივი, დავჭრათ რგოლებად, შემდეგ კი ავწონოთ. დავაყაროთ შაქარი, 1,5 კგ. კივზე 2 კგ. შაქარი უნდა. დავასხათ წყალი, წყალი კი 1,5 კგ. კივზე 150 მლ. სჭირდება.
დავჭრათ ასევე ლიმონი, აუცილებლად ამოვაცალოთ ყველა კურკა, რომ მურაბა არ გაამწაროს.
დავადგათ ქვაბი დაბალ ცეცხლზე და ადუღებიდან 2 წთ ში გადმოვდგათ. გავაჩეროთ 2 სთ .
დროის გასვლის შემდეგ, დავადგათ ისევ დაბალ ცეცხლზე და ვადუღოთ ბოლომდე, სანამ მურაბას ქაფი არ გაუქრება და კივი გამჭვირვალე არ გახდება.