ინგრედიენტები
- რბილი კარაქი – 1.00 სკ
- არაჟანი – 2.00 სკ
- შაქარი – 100.00 გრ
- ვანილი
- კარაქი – 200.00 გრ
- მოხარშული შესქელებული რძე – 1.00 ცალი
გამაფხვიერებელი – 1.00 შეკვრა
ფქვილი – 1.00 ჭიქა
გამდნარი კარაქი ან ზეთი – 100.00 გრ
მწიკვი მარილი
მოხარშული შესქელებული რძე – 1.00 ქილა
მომზადების წესი
კვერცხი და მწიკვი მარილი ათქვიფეთ, შეათქვიფეთ მოხარშული, შესქელებული რძე,ზეთი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი. კოვზით გასაყვანი მასა გამოდის, გაიტანეთ ქაღალდზე, რომელსაც მოუსმევთ მსუბუქად ცხიმს, გამოაცხვეთ 4 ფენა, წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 180 გრადუსზე, ზედა-ქვედა წვით. მალე ცხვება, მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით .
კრემის მომზადება: გაითვალისწინეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს ერთი ტემპერატურის. ათქვიფეთ კარაქი, ვანილი და შეათქვიფეთ შესქელებული რძე.
ზემოდან მოასხით მომზადებული კარამელი არაჟნის ბაზაზე -შაქარი ჩაყარეთ ქვაბში და დადგით დაბალ ცეცხლზე, არ აურიოთ, როდესაცგადნებაშაქრის ნახევარზე მეტი, დაიწყეთხის კოვზით შერევა, რომ გაიხსნება სრულად შაქარი და მიიღებთ ლამაზი კარამელის ფერს, დაამატეთ ოთახის ტემპერატურის არაჟანიდა ურიეთგამუდმებით, ადუღეთ ესე 3-4 წუთის განმავლობაში.გადმოდგით და 2 წუთისშემდეგ შეურიეთ კარაქი, ვანილი, მწიკვი მარილი. მასა გააერთიანეთ და მზადაა.