ე.წ. ფენებიანი ჩიტის რძე – კლასიკური ნამცხვარი, რომელზეც თაობები გაიზარდა

ინგრედიენტები

  • კარაქი – 50.00 გრ
  • შაქარი – 3.00 სკ
  • წყალი – 3.00 სკ
  • კაკაო – 3.00 სკ
  • ვანილი
  • მოუხარშავი შესქელებული რძე
  • კარაქი – 200.00 გრ
  • ფქვილი – 2.00 ჭიქა
  • რძე – 1.00 ლიტრა

კვერცხი – 5.00 ცალი

თაფლი – 3.00 სკ

5 სკ ზეთი, ან 50 გრ მარგარინი

სოდა – 1.00 ჩკ

ვანილი

ფქვილი – 5.00 ჭიქა

კაკაო – 25.00 გრ

შაქარი – 2.00 ჭიქა

მომზადების წესი

მოამზადეთორთქლის აბაზანა, სადაც დადებთთასს, დაასხითთაფლიდა მოაყარეთსოდა, გაღვივებულს დაამატეთათქვეფილი გოგლიმოგლი, 2ჭშაქრითა და 5 კვერცხით, დაამატეთ ვანილიდა ოდნავფერს რომ შეიცვლის, ზეთი, კაკაოდა 5 ჭიქა ფქვილი. მოხარშეთცომიორთქლზე, 10 -15 წუთით და გადმოიღეთ,ფქვილიან დაფაზე ისევ გადაზილეთნაზად, სანამ ხელს აღარ მიეკრობა.დაფაზე გადატანისას, ფქვილი ბევრი არ შეაზილოთ.დაყავით6 ტოლ გუნდად, თითოეულიგააბრტყელეთძალიან თხლად და საცხობ ფორმაზე გადაკეცვით დადეთ, რომ არ გაიხას.

7 წუთში ცხვება, 180° გრადუსზე, ყველა ღუმელი ინდივიდუალურია, ამიტომ აკონტროლეთ, რომ არ დაიწვას.

მომაზადეთ კლასიკური რძის კრემი, რძეს დაამატეთ, ფქვილი, კარაქი, მოსახარში, შესქელებული რძე, ვანილი.

მინანქარისთვის დაგჭირდებათ: კაკაო,წყალი, შაქარი და კარაქი.

გემრიელად მიირთვით.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *