ინგრედიენტები
- კარაქი – 50.00 გრ
- შაქარი – 3.00 სკ
- წყალი – 3.00 სკ
- კაკაო – 3.00 სკ
- ვანილი
- მოუხარშავი შესქელებული რძე
- კარაქი – 200.00 გრ
- ფქვილი – 2.00 ჭიქა
- რძე – 1.00 ლიტრა
თაფლი – 3.00 სკ
5 სკ ზეთი, ან 50 გრ მარგარინი
სოდა – 1.00 ჩკ
ვანილი
ფქვილი – 5.00 ჭიქა
კაკაო – 25.00 გრ
შაქარი – 2.00 ჭიქა
მომზადების წესი
მოამზადეთორთქლის აბაზანა, სადაც დადებთთასს, დაასხითთაფლიდა მოაყარეთსოდა, გაღვივებულს დაამატეთათქვეფილი გოგლიმოგლი, 2ჭშაქრითა და 5 კვერცხით, დაამატეთ ვანილიდა ოდნავფერს რომ შეიცვლის, ზეთი, კაკაოდა 5 ჭიქა ფქვილი. მოხარშეთცომიორთქლზე, 10 -15 წუთით და გადმოიღეთ,ფქვილიან დაფაზე ისევ გადაზილეთნაზად, სანამ ხელს აღარ მიეკრობა.დაფაზე გადატანისას, ფქვილი ბევრი არ შეაზილოთ.დაყავით6 ტოლ გუნდად, თითოეულიგააბრტყელეთძალიან თხლად და საცხობ ფორმაზე გადაკეცვით დადეთ, რომ არ გაიხას.
7 წუთში ცხვება, 180° გრადუსზე, ყველა ღუმელი ინდივიდუალურია, ამიტომ აკონტროლეთ, რომ არ დაიწვას.
მომაზადეთ კლასიკური რძის კრემი, რძეს დაამატეთ, ფქვილი, კარაქი, მოსახარში, შესქელებული რძე, ვანილი.
მინანქარისთვის დაგჭირდებათ: კაკაო,წყალი, შაქარი და კარაქი.
გემრიელად მიირთვით.